Πληροφορίες Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΔΑΜ) Αθηνών Α'

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΜ Α’ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

18/6/2020

Σας ενημερώνουμε ότι από 19/6/2020 τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για επίδοση αδειών διαμονής.

Το σχετικό link στο οποίο θα συνδέονται, αποκλειστικά και μόνο οι Υπήκοοι Τρίτων Χωρών και όχι οι εξουσιοδοτημένοι δικηγόροι είναι : https://applications.migration.gov.gr/ .

Για τους εξουσιοδοτημένους Δικηγόρους, η πρόσβαση θα γίνεται μέσω της διαδικτυακής πύλης της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η υπ΄αριθ. 2337/15-6/2020 Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία αποστέλλονται από τον ενδιαφερόμενο ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του μόνο μέσω ταχυδρομείου (συστημένη επιστολή ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς) οι κάτωθι αιτήσεις:

 • Αιτήσεις εργοδοτών για έγκριση μετάκλησης
 • Αιτήσεις θεραπείας
 • Αιτήσεις επανεξέτασης
 • Αιτήσεις παράτασης προθεσμίας οικειοθελούς αναχώρησης
 • Αιτήσεις για έγκριση οικογενειακής επανένωσης (θεώρηση εισόδου)
 • Αιτήσεις που αφορούν στη γνωστοποίηση απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας
 • Αιτήσεις για γνωστοποίηση απώλειας ή αλλαγής διαβατηρίου στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται επανέκδοση
 • Γενικές αιτήσεις (π.χ. για χορήγηση Βεβαίωσης χρόνου νόμιμης διαμονής, αίτηση επίσπευσης κτλ)

ΌΣΑ E-MAIL ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΜ Α’

1/6/2020

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της σταδιακής επαναλειτουργίας των ΔΑΜ της Αττικής οι συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία των συναλλασσομένων προτεραιοποιούνται. Στην επόμενη φάση, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, θα προσέρχονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ οι δικαιούχοι ή οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους για τις εξής περιπτώσεις:

 1. Κάτοχοι άδειας διαμονής που εκδόθηκε μετά την ημερομηνία λήξης της και υπάρχει προθεσμία υποβολής νέας αίτησης εντός μηνός από την παραλαβή της. Για τον ορισμό ραντεβού να αποστέλλετε συνημμένο την ημερομηνία λήξης της άδειας διαμονής.
 2. Αιτούντες Επανέκδοση άδειας λόγω απώλειας ή κλοπής
 3. Δικαιούχοι υποβολής αρχικού αιτήματος οι οποίοι εισήλθαν νομίμως στη χώρα με δυνατότητα 3μηνης παραμονής (ελεύθερο τρίμηνο). Για τον ορισμό ραντεβού να αποστέλλετε συνημμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου στην οποία να φαίνεται ευκρινώς η θεώρηση εισόδου/σφραγίδα εισόδου.
 4. Δικαιούχοι άδειας διαμονής/Μπλε Βεβαίωσης κατόπιν δικαστικής απόφασης συμμόρφωση Διοίκησης) ή εκκρεμοδικίας (αρχική χορήγηση ΕΒΝΔ)

Λοιπές περιπτώσεις καλύπτονται από τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και η εξυπηρέτησή τους θα προγραμματιστεί σε επόμενη φάση. Υπενθυμίζεται ότι  ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ των ΑΔΕΙΩΝ – των ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ Α & των ΕΒΝΔ που λήγουν ως την 30η/6/2020.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ e-mail: dam_a@attica.gr

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ:

 • Οι Υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν χωρίς ραντεβού
 • Τα ραντεβού ορίζονται εξ’ αποστάσεως
 • Οι πληροφορίες παρέχονται εξ’ αποστάσεως (τηλέφωνο/e-mail/ιστοσελίδα apdattikis.gov.gr)
 • Η απρογραμμάτιστη προσέλευση των ενδιαφερομένων σημαίνει παραβίαση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, προκαλεί μεγαλύτερες καθυστερήσεις και θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια για εξομάλυνση της λειτουργίας των Υπηρεσιών.
 • Τα συμπληρωματικά στέλνονται με συστημένη αλληλογραφία (ΕΛΤΑ ή COURIER)

ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ο ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ:

 • Δεν χρειάζεται αντικατάσταση ΜΠΛΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ αν έχει αλλάξει το διαβατήριο
 • Δεν χρειάζεται δήλωση αλλαγής διαβατηρίου (γίνεται κατά την ανανέωση).
 • Αν έχετε αλλάξει διαβατήριο λόγω λήξης και υπάρχει ενεργό αίτημα, όταν σας ζητηθεί συμπληρωματικό, θα το στείλετε με συστημένη αλληλογραφία.
 • Αν έχετε αλλάξει διαβατήριο και η άδεια είναι ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ δεν χρειάζεται ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ από την Υπηρεσία έκδοσης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Διατηρείτε και τα δύο διαβατήρια για τις συναλλαγές σας.

Για πληροφορίες και ερωτήματά σας προς την Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών Α’ μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία μας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: dam_a@attica.gr

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις epidoseis_dama@attica.gr και dam_a_ekser@attica.gr ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.

Δικαιολογητικά Αδειών Διαμονής

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Για πληροφορίες σχετικά με την πορεία του φακέλου σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://pf.emigrants.ypes.gr/

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux