Βροχομετρικά - Υδρογραφικά Δεδομένα

Στο πλαίσιο της καταγραφής μετεωρολογικών δεδομένων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος  & Ενέργειας (ΥΠ.ΕΝ) έχει εγκαταστήσει σε όλη την Ελλάδα βροχομετρικούς σταθμούς. Στην Αττική, η εποπτεία των 9  βροχομετρικών σταθμών (7 συμβατικών και 2 τηλεμετρικών) πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. (Προκειμένου να δείτε την γεωγραφική κατανομή των σταθμών πατήστε εδώ.)

Για τη μέτρηση του ύψους βροχής των συμβατικών σταθμών, έχουν τοποθετηθεί βροχόμετρα με ενσωματωμένη κλίμακα μέτρησης των χιλιοστών της βροχόπτωσης. Όσον αφορά τους 2 νέους  τηλεμετρικούς σταθμούς, η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιείται μέσω ψηφιακών εργαλείων.

Για τους συμβατικούς σταθμούς η καταγραφή της βροχόπτωσης πραγματοποιείται σε 24ωρη βάση από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 π.μ. της επόμενης μέρας. Τα βροχομετρικά δεδομένα αποστέλλονται με μηνιαίο δελτίο από τους παρατηρητές στην Διεύθυνση Υδάτων για να καταγραφούν σε ηλεκτρονικό αρχείο. Όσον αφορά τους τηλεμετρικούς σταθμούς η μετάδοση γίνεται online σε διαδικτυακή πλατφόρμα με 10λεπτο βήμα μέτρησης.

Ως βροχομετρική περίοδος έχει οριστεί το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του ενός έτους μέχρι τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Η χρονοσειρά καταγραφής σε ηλεκτρονικό αρχείο του συνόλου των βροχομετρικών δεδομένων από τη Διεύθυνση Υδάτων Αττικής περιλαμβάνει τα βροχομετρικά έτη από το 2012 και εξής (αφορά τους συμβατικούς σταθμούς). Όσον αφορά τους τηλεμετρικούς σταθμούς παρέχονται δυνατότητες διαδικτυακής απεικόνισης μετρήσεων, γραφημάτων και εξαγωγής πρωτογενών δεδομένων σε κατάλληλο format.

Τα δεδομένα των συμβατικών σταθμών που παρατίθενται, αφορούν τα αθροιστικά χιλιοστά ύψους βροχής σε ημερήσιο βήμα, καθώς επίσης και την στατιστική ανάλυσή τους με τα αντίστοιχα γραφήματα (μηνιαία & ετήσια)

Αναλυτικά στοιχεία βροχομετρικών σταθμών.

*Στοιχεία πρόσβασης στα δεδομένα των τηλεμετρικών σταθμών:

username public

password public22

Δεδομένα Βροχομετρικών σταθμών

  1. Αιγάλεω
  2. Βύρωνας
  3. Ιερά Μονή Αγίου Ιερoθέου
  4. Μαρκόπουλο Μεσογαίας
  5. Πειραιάς
  6. Πόρος
  7. Περιστέρι
  8. Θρακομακεδόνες (Τηλεμετρικός)
  9. Κρυονέρι (Τηλεμετρικός)

Υδρογραφικά Δεδομένα

Στο πλαίσιο παρακολούθησης της στάθμης του Κηφισού Ποταμού, η υπηρεσία μας εγκατέστησε 3 νέους τηλεμετρικούς σταθμούς σε επιλεγμένα σημεία του ποταμού. (Προκειμένου να δείτε την γεωγραφική κατανομή των σταθμών πατήστε εδώ.)

Το βήμα μέτρησης της στάθμης του ποταμού είναι 10λεπτο και η μετάδοση γίνεται online σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Μέσω της πλατφόρμας παρέχεται δυνατότητα απεικόνισης μετρήσεων, γραφημάτων και εξαγωγής πρωτογενών δεδομένων σε κατάλληλο format.

Αναλυτικά στοιχεία υδρομετρικών σταθμών.

Πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα

*Στοιχεία πρόσβασης στα δεδομένα των τηλεμετρικών σταθμών:

username public

password public22

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πληροφορίες επί των δεδομένων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στα τηλέφωνα: 210 3725744 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nero@attica.gr

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux